2015. április 23., csütörtök

Congratulations
Az öreg dj becipeli a krumplis kosarakat a pultba. Ezekben tartja a bakelit lemezeit. Egy-egy jól sikerült buli után, ha nem működik otthon a lift, még felcipeli a hatodikra a lemezjátszókat, a keverőt, a kábeles bőröndöt, a cd-s bőröndöket, a cd lemezjátszót és az előbb említett kosarakat. Kb: 80-150kg súlyt mozgat meg egy este. Kétszer.

A fiatal dj beteszi a pendive-okat a retiküljébe, a rúzsok és a parfűmje mellé még behajtogatja a fejhallgatóját. Többszáz kilót mozgat meg naponta a fitnesz teremben.


Az öreg dj még indulás előtt ellnőrzi, hogy eltette-e a műhely-bőröndjét benne a forrasztó pákával, a forrasztó ónnal, és a csípőfogóval és egy csomó csatlakozóval, hátha valami elromlik és a helyszínen kell szervizelni.


A fiatal dj felhívja a technikust és megkérdezi, hogy megvannak-e a lemezjátszók amiket kért a fellépéséhez és ellenőrzi, hogy meg van-e a (kisjack-rca) kábele amivel a telfonját bármikor rá tudja kötni a keverőpultra.


Az öreg dj minden csütörtökön sorban áll nyitás előtt a lemezbolt bejáratánál, hogy elsőként jusson hozzá a Németországból frissen érkezett bakelit szállítmányhoz. Kinyit a bolt és rohan, hogy izgatottan válogathasson az újdonságok közül. Összeállít magának egy lemezpakkot, majd otthagyja a boltban a fél fizetését.


A fiatal dj leül a laptopja elé, megnézi a kedvenc dj-je által közzétett slágerlistát, majd egy torrent oldalról egy gombnyomással letölti az egészet. Átmásolja a telefonjára, és kondizás közben meghallgatja őket.


Az öreg dj minden lemezét kívülről fújja, ismeri előlről, ismeri visszafelé is. Minden dalnál tudja, hol vannak benne a kiállások, hol lehet keverni. Egy-egy lemezét kis öntapadó matricákkal jelöli, hogy a tű a megfelelő helyre kerüljön és órákon át gyakorolja a keverést. Katalogizálja a lemezeit és vakon tudja hová kell nyúlnia, ha egy dalt keres. Szívesen mesél a merevedéséről.


A fiatal dj bewarpolja a zenéit, beállítja cue pontokat, kitölti az id tag-eket és órákon át szerkeszti az új promó mixét. Két gombnyomással előkeres bármilyen számot és szívesen mesél a merevlemezéről.


Az öreg dj folyamatosan olvassa a szakirodalmat, érdeklődik az új technikai megoldások iránt és a menyországban érzi magát amikor kibontja az új lemezjátszóját a csomagolásából.


A fiatal dj folyamatosan olvassa a tutorialokat, és izgatottan telepíti fel a zeneszerkesztő, vagy a dj programjának legfrissebb verzióját.


Az öreg dj ismeri az előadókat, a zeneelméletet, zenetörténelmet, a dal sztoriját amit játszik, kívülről énekli a szövegét. Néha pontatlanul kever, de olyan dumája van a mikrofonban, amivel hangulatot teremt.


A fiatal dj ismeri az összes funkciót a programjában, tudja, hogyan kell legrabbelni a cd-ket mp3-ba és olyan pontosan kever, mintha stúdió felvételt hallgatnánk. Nem beszél a mikrofonba, mert senkit nem érdekel.


Az öreg dj-nek örülnek amikor megérkezik és körberajongja őt a vendéglátója, mert tudja, hogy rajta múlik az este hangulata, az üzleti sikere.


A fiatal dj örül amikor megérkezik, hogy ott lehet, körberajongja a vendéglátóját, mert tudja, hogy rajta múlik, hogy legközelebb is felléphet-e.


Az öreg dj kurva nagy bulit csinál.


A fiatal dj is.


:)


 




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Öreg dj vs fiatal dj

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!