2015. június 4., csütörtök

Tegnap délután három órától felrobbant az internetünk. Na nem szó szerint, csak olyan érzékeny témára tapintottam, ami nem várt reakciókat váltott ki az emberekből. A “Cuccoz nyugodtan, valaki más majd meghal miattad!” című cikkem kiakasztotta az embereket és a számlálót is. 


Partneroldalainknak, és köztük elsősorban Dj Free oldalának köszönhetően a cikkünk 12 óra leforgása alatt több, mint 230.000 embernél jelent meg. 17.000-en elolvasták, érkezett rá 160 hozzászólás, több mint 3.300-an kedvelték és közel 1000-en továbbosztották.


A drog, vagy az egészségügy az érzékenyebb téma?


Itt nem elsősorban a drogfogyasztásról volt szó és nem is önmagában az egészségügy állapotáról. A drogprobléma társadalmi jelenség, míg az egészségügy helyzete gazdasági, politikai kérdés. A kettő együtt viszont olyan érzékenyen és mélyen érintette az olvasókat, a felmerült problémát annyira mindenki magára vette, hogy izzadhatott a szerverünk.


Eddig ez miért nem érdekelt senkit?


A hétvégén kialakult szerencsétlen helyzetet a mentőknél valahogy mindenki magára vette. A drogfogyasztókkal szemben egy parázsló, elvakult, szélsőséges megnyilvánulásokkal teli ellenszenv alakult ki. Eddig nem kapott különösebb figyelmet, hogy hetek, hónapok óta cikkezett a média az elmúlt egy év alatt bekövetkezett ‘drog bumm‘-ról. A hétköznapi embert egészen addig nem érdekelte, hogy a négyszeresésre nőtt a dizájnerdrogot fogyasztó fiatalok száma, míg a saját bőrét nem érezte veszélyeztetve. Márpedig, ha nem jut mentő, mert sorban állnak a toxikológia előtt az autók, akkor az már mindenki számára húsba vágó probléma.


Az egészségügy átszervezésébe és optimalizálásába  igen kevés, mondhatni zéró lehetőségem van beleszólni. Ahol a magam részéről tenni tudok, az a saját környezetem. A saját gyermekeim és azok a fiatalok akikkel dj-ként hétvégente találkozom. Az elmúlt egy évben nem csak az előbb említett ‘drog-bumm’ következett be, hanem a barátaim körében egy igen komoly ‘bébi-bumm’-ot is tapasztaltam. Vagyis körülöttem majdnem mindenki lebabázott. Mellettük igen sok kisgyermekes rokonom, barátom, ismerősöm és törzsvendégem is van. Nekik is ajánlanám figyelmükbe a továbbiakat.


Drogmentés


A tegnapi cikk megjelenését követően Csabi barátom azonnal küldte nekem a linkeket, amikkel hirtelen nem tudtam mit kezdeni, mert csak kapkodtam a fejem. Ő már évek óta hirdeti a következő fórumot, de ahogy írta, eddig “kevesen voltak vevők rá”. Most itt az ideje és a helye, hogy Én is közzé tegyem.


http://www.drogmentes.hu/

Az oldal nonprofit szervezetként ingyenes drogprevenciós oktatóanyagot biztosít szülőknek, pedagógusoknak. Érdemes átnézni, mert rengeteg hasznos információ található rajta.


Kaptam még két videót is, ami egy 6 részes sorozat első két epizódja. A második rész most májusban került fel a Youtube-ra, hamarosan érkezik a folytatás is.


“A film célja, hogy minél több szülőnek segítsen!
Hiszen nem mindegy, hogy a drogdílerek hazugságai,
vagy a drogokkal kapcsolatos teljes igazság jut el a fiatalokhoz.” – írják róla az alkotók.


Szülőnek lenni a mai világban [1/6 rész]



Akit érdekel, itt található a 2. rész: Hogyan beszéljünk gyerekünkkel a drogokról? [2/6 rész]


Dj vagyok, nem dealer!


Örülök, hogy nem csak a buta viccekre van igény a Facebook-on, hanem a komolyabb témák is elérik a követőink ingerküszöbét. A folytatásban is azon leszünk, hogy valami aprócskát, de változtatni tudjunk a dj-k megítélésén, mert a lemezlovasok a zene és a szórakoztatás szeretete miatt állnak a dj pultban.

Hibás a sztereotípia, miszerint szétcuccozva, üveges tekintettel toljuk a tuc-tuc zenét és a pult alól áruljuk a teblettákat. Nekünk is vannak, vagy születnek gyermekeink akik felé éppúgy felelősséggel tartozunk, mint a közönségünknek.

A zenénken, a műsorunkon keresztül eljutunk egyenként mindenkihez. Érzelmeket, hangulatot továbbítunk. Ezt a csatornát pozitív dolgok közvetítésére is lehet használni. Az elhivatott dj ezt megteszi.


drogstop




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Tegnap felrobbant a Mix8 Blog - jön a Drogmentés

dizájnerdrog, drog, drogmentés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!