2015. július 22., szerda

Olvasgatom a híreket, nézem a videókat, hátha van valami ami felkelti a kíváncsiságom és érdemes lehet a megosztásra. A végén csak jól felidegesítem magam az újonnan megjelent “Andrew Rayel feat. Jonny Rose – Daylight” official videókliptől. 


Andrew Rayel feat. Jonny Rose – Daylight


Tegnap megjelent a Kontornál egy új klip. Rákattintottam, meghallgattam, közben a böngészőmön másik ablakában híreket olvastam. Ez a zene egész türhető – gondoltam, megnézem a klipjét. Visszatekertem visszaugrottam az elejére. Megnéztem és anyáztam. Ez meg miapicsa.

A zene jó, így akár szólhatna is valamiről, de nem. Minek. Úgysem érdekel senkit ha tartalma is van. Csak a nagy üresség. Az alig 20 éves kislányt 155 szögből lassított felvétellel rögzítjük, bevágunk néhány hangulatképet Miamiról, a drága kölcsönzői autóról, távolból felvett jachtokról/motorcsónakokról, jöhet bele egy kis shopingolás és görkorcsolyázás. Egy villanásra bevágunk egy pasit aki a mászókán húzódzkodik csak egy villanásra, mert róla nincs több anyag. Repül egy sirály – király, belassítva jó lesz. Jöhet még egy kis fürdőzés, de abból sem sok, mert tönkremegy a csaj frissen nyírt frizurája és különben sem alkalmas a tenger ezen a részen a fürdőzésre. Ennyi. Nagy semmi. Egy kézi kamerával rögzített nulla.

Persze, ha Moldovában születtél mint Andrew Rayel dj/producer, akkor neked is nagy szám, ha a csajodat Miamiban le tudod videózni, sőt a végére még Te is megérkezel a felvételre, mert mégis csak Te vagy a DJ.


Ennél egy kicsivel többet szeretnék kapni a videóklipben. Hol van már Michael Jackson Earth Song-ja? Tudom, nem fair párhuzamot vonni egy tingli-tangli nyári sláger és egy ikonikus dal között, de azért ennél többet várnék egy világszintű kiadónál megjelenő anyagtól. Az, hogy éppen ennél a videónál szakadt el a cérna, az véletlen. Számtalan más klipet tudnék felsorolni ahol szintén nulla a tartalom.


Ma már nagyon ritka  a jó videó. A kiadók nem tudják, nem is akarják szponzorálni a klipek forgatási költségeit, így minden előadó úgy oldja meg a saját videóját önerőből, ahogy tudja. Itt az eredmény. Pénz nélkül nehéz jó anyagot készíteni. Talán egy kis fantázia kellene hozzá, és egy kis tehetség. A tehetség viszont megrekedt a zeneszerkesztő programnál.



Dj vagyok videóklipre van szükségem


Felbosszantott ez a videó, de mostanában gyakran látok hasonlóan lapos, felszínes, semmiről szóló anyagot.

Tisztelettel kérlek Titeket, magyar dj-ket, hogy ha klipet készítetek, akkor ne essetek ugyan ebbe a hibába. Kérjetek fel egy kezdő filmrendezőt, vagy egy kommunikáció szakot végzett, vagy éppen végző főiskolai hallgatót, akinek van fantáziája. Lehetnek zseniális elképzelései, és filmes, videós szemmel képes nézni a világot. Egyedi ötleteivel olyan megoldásokat kaptok ami fillérekből megoldható.


A videóklip ne legyen egy púp a hátatokon, egy kényszer. Ezen keresztül mutatjátok meg az arcotok, a gondolataitok a világnak.

A videóra sokkal jobban fognak emlékezni mint a dalaitokra, mert a vizuális élmény sokkal jobban rögzül az agyban, mint az audió.


Persze egyértelmű, hogy kellemesebb a csajotokat Miami-ba vinni és Őt videózgatni, mint egy filmes szakemberrel napokat eltölteni, de az eredményt tessék szem előtt tartani. Olyan videót szeretnék látni ami szól is valamiről. Köszönöm.


daylight




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Egy újabb videó ami kicsapta a biztosítékot - Daylight

Andrew Rayel feat. Jonny Rose, dj blog, dj magazin, kontor, miami, music, napiklip, videóklip, zene

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!