2015. augusztus 10., hétfő

Pörögnek a nyári zenék, a dj-k ontják a mixeket, csak győzzük őket meghallgatni. Fellépések, élő szettek rögzített anyagai, stúdió mixek, promók… Te is készítesz dj mixet?


Ha dj vagy és érvényesülni akarsz, akkor neked is mixeket kell készítened amit a rajongóid a vonaton, a héven, a buszon, vagy az autóban, a dugóban állva hallgathatnak. Ezzel próbálsz a közönséged hétköznapjaiban is jelen lenni.


Dj podcast – mivel, hogyan?


A mixeket nem olyan könnyű eljuttatni az fogyasztókhoz mint gondolnád. Szerintem a legegyszerűbb megoldás a podcast csatorna, mert egy egyszerű podcast programmal mindig a legfrissebb mixet lehet letölteni az okostelefonra, tabletre, vagy akár az asztali gépre. A letöltést követően internet használata nélkül (offline módban) lehet hallgatni azokat. Ezt a dj-k által előszeretettel használt fálmegosztókkal nem tudod megtenni. A  Hulkshare, Zippyshare, Mixcloud, Dropbox nem alkalmas podcast felhasználásra. A Soundcloud az egyetlen amit tudtommal podcast programban fel lehet használni, de itt a tárhely 120 perc felett fizetős.

Szerintem a legjobb megoldás saját podcast csatornát indítani, vagy egy olyan médiához betársulni akinek van már ilyen csatornája (pl: a Mix8).


Mixek közvetlenül a lejátszókra


Az asztali számítógéppel, laptoppal egyszerűen le lehet tölteni a mixeket a fent említett fájl megosztókról, vagy tárhelyekről, de sokaknak okoz nehézséget, hogy azt miként helyezzék át a telefonjukra. A legegyszerűbb megoldás, ha a rajongók közvetlenül a telefonra/tabletre töltik le a mixet és már tudják is hallgatni mindenféle szinkronizálás nélkül. Ehhez kell egy ingyenes podcast program az  okostelefonra.

Ez a telefon alkalmazás áruházából (Appstore, Google Play, App Market) könnyedén, ingyenesen beszerezhető.


Én is akarok podcast-et!


Az a dj aki nem jártas az informatikában annak nem olyan egyszerű podcast csatornát indítania. Ebben tudok Én segítséget nyújtani. A mixedet teljesen ingyenesen fel tudom tenni a Mix8 Dj Magazin podcast csatornájára, vagy saját podcast csatornát tudok neked készíteni ahol csak a Te mixeid szerepelnek. Ez utóbbi némi költséggel jár. A lehetőségekről érdeklődj személyesen.


Dj mixek folyamatos frissítésben a Mix8-on


A Mix8-on a podcast epizódokat mozgó képekkel szoktam jelezni, így könnyen megtalálhatók a cikkek között. A Mix8 podcast csatornája egy arra alkalmas podcast programmal egyszerűen fel tudnak iratkozni a rajongóid és egy gombnyomással le tudják tölteni a mixed a telefonjukra, amit utána vihetnek magukkal és bárhol, bármikor hallgathatják, ha kedvük szottyan. Te is követheted mások mixeit.


Mix8 Podcast letöltés:


A mixet a Mix8 podcastből azonnal letöltheted és magaddal viheted a telefonodon. Nem kell más hozzá, mint, hogy a telefonod alkalmazás áruházából letölts egy podcast programot és a programon belül rákeress a Mix8 podcastre, vagy megadd az alábbi feed címet. Ha megtaláltál, már töltheted is le a mixeket.

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/podcast/mix8-dj-blog-mixes/id998182128
Feed: http://mix8.info/feed/podcast/mix8-mixes


ViddMagaddalAZenet-300




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Te is dj vagy? - Mutasd a mixed!

djblog, djmagazin, djmix, djpodcast, mix, mix8, podcast

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!