2015. szeptember 23., szerda

5 női lemezlovas a világ élvonalából. Az alábbi oldalon kizárólag női dj-ket regisztrálnak és rangsorolnak. Azt állítják, hogy ők az első és egyetlen ilyen oldal az interneten. A világ top 100 női lemezlovasait csodálhatjuk meg és léphetünk velük kapcsolatba.


The Female Dj List


Az oldalról mindössze annyit sikerült kideríteni, hogy egy chicagói cég üzemelteti. Az oldalon nincs semmi információ az üzemeltetőkről, a szabályokról, se a szavazásról. Így kérdéses, hogy a rangsort mi alapján állították fel. Tovább növeli a bizonytalanság és a hiteltelenség érzését, hogy az oldalon a hírek menüpont egyszerűen üres, az oldal alján a közösségi ikonok (facebook, twitter, google+) nem mutatnak sehová. A közzétett dj mixek 2-3 hónaposak.

Nagyon az az érzésem, hogy ez egy kudarcba fulladt vállalkozás elhagyott, szellem oldala. Ennek tükrében nem mondhatjuk, hogy az alábbi 5 női dj a világ legnépszerűbb lemezlovasa, de ettől függetlenül érdemes megnézni őket.


Nervo


Az első helyen Miriam és Olivia Nervo, az ausztrálok dj párosa szerepel. 3 és fél milliós Facebook oldalukkal mindenképpen ott vannak a toppon.


nervo


Sabrina Terence


A dubai lakóhelyű, de német származású szőkeséget helyezték a második helyre (nem tudni mi szerint). A fotója alapján inkább playmate dj-ről van szó, mint profi zenészről. Tény, hogy a hivatalos és elismert dj listákon kutatni kell a női dj-k után és Sabrina jelentős rajongó táborral rendelkezik, de a második helyezésről nem vagyok meggyőződve. Facebook oldalán 1 175 447 rajongó van jelenleg.


sabrina terence


Dj Havana Brown


havana brown


Ismét egy ausztrál kislány (nagylány) fejhallgatóval a fején és mikrofonnal a kezében. Battle Cry című dala éppen tegnap került fel a Soundcloudra. 940 ezres FB oldalán kellemes képek készültek róla a fellépésein. Cikk írás közben a Battle Cry egyik remixét hallgatom ami nagyon ott van.



Lisa Lashes


A angol lencesteri dj nagyon szeretne felkerülni a világ első számú dj listájára, a Dj Mag Top 100-ra. Ez 2014-ben nem sikerült neki. Jelenleg (a cikk írása közben) a 99. helyen van, ahová a 43. helyről csúszott vissza.


lisa lashes


Világviszonylatban elég karcsú a Facebook oldalán a 99 ezres lájkoló bázis, de drukkolunk neki, mert a saját techo stílusában ügyesen és jó zenét játszik. Bizonyíték erre az alábbi egy órás mix ahol élőben mixel.



Caludia Cazacu


A romániai trance és tech-house dj került az ötödik helyre, ki tudja miért. Eddig azt gondoltam, hogy a Facebook rajongók száma alapján rendezték a listát és minden link a dj-k FB oldalára mutat, de ennek ellent mond, hogy az ukrán származású Juicy M, a maga több, mint hárommilliós FB rajongó táborával csak a 14.

Claudia a FB oldalán elég visszafogott képet mutat, de ha a buliban elengedi magát rendesen.


claudia cazacu


Podcast sorozatának augusztusi, két órás mixe innen ingyenesen letölthető:



Ők voltak a ‘thefdjlist.com‘ női 100-as listájának a dobogósai, akik megkérdőjelezhetően kerültek fel az élre. Szívesen láttam volna itt a csúcson az előbb említett Juicy M-et, vagy a német Monika Kruse-t aki csak a 21. Említsük meg, hogy a hazai dj hölgyeink híre is eljutott a chicagoi szerkesztőkhöz, mert Metzker Vikit a 35. helyre, Niki Beluccit a 85. helyre pozicionálták.




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Csajok a pultban - a világ Top 5 női dj-je

dj, djlist, femaledj, list, nőidj, sexydj, topdjs

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!