2015. május 16., szombat

Fázom. Reszketek mint a nyárfalevél. Émelyeg a gyomrom, szétszakad a fejem. Megpróbálom kinyitni a szemem. Minden fehér. Ismeretlen szoba. Hol vagyok? Mi lett velem? Csak arra emlékszem, hogy buliztunk és ittam egy pohár pezsgőt és most itt fekszem egy kórházi ágyon és csövek lógnak ki belőlem. Mi történt…?


Eddig ismeretlen drog szedi áldozatait. Magyarországon eddig tiltó listán sem szereplő drog került forgalomba. Pszichoaktív hatású, az egészségre erősen káros designer drog. Kékes-zöldes színű, a tabletta formáján a Facebook közösségi oldal betűtípusával nyomott F betű található. Eddig 15-en kerültek tőle kórházba, állapotuk azonnali orvosi beavatkozást igényelt. – Számolt be róla a HVG.


fb-drog


Ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon. Most azoknak szeretnénk néhány tippet adni, akik ritkábban járnak klubokba és félnek, nehogy valami kábítószer kerüljön az italukba.


10 Tipp, hogy ne kelljen a kórházban ébredned


1. Lehetőleg üveges üdítőt, vagy sört igyál amit előtted bontanak ki. Abba nehezebb utólag beledobni valamit.


2. A szívószálat Te tedd bele az italodba, nehogy már a szívószálban eleve benne legyen a cucc.


drog-ital3. Ne hagyd őrizetlenül az italod az asztalnál! Ha elfordulsz az asztaltól, vagy felállsz, vedd a kezedbe a poharad/üveged. Ne csak a saját, hanem barátaid italára is figyelj!


4. Amikor az italoddal tömegben közlekedsz, az üveg nyílását a hüvelykujjaddal fogd be!


5. Egyedül ne menj ki a mosdóba, lehetőleg mindenhova együtt menjetek. Ha nem együtt buliztok, akkor is beszéljetek meg találkozási pontokat és időket, ahol időről-időre megbizonyosodtok róla, hogy a másikkal minden rendben van.


6. Ha valaki leszakad a társaságból, vagy kimegy wc-re, akkor figyeljétek, hogy időben visszatérjen. Tartsátok szemmel, hogy kivel ismerkedik. Egy esetleges baleset, vagy eltűnés esetén személyleírást lehessen adni róla.


7. Idegentől csak úgy fogadj el ital meghívást, ha a pultos előtted nyitja ki és a Te kezedbe adja az üveget. Az idegen által hozott italt udvariasságból fogadd el, de biztonságból ne igyál bele!


8. Egy ismerős, de nem közeli barát is lehet rossz szándékú. Ha valakivel kétszer, háromszor már találkoztál a klubban, az nem jelenti azt, hogy teljesen megbízhatsz benne. Inkább legyél gyanakvó, minthogy egy kórházi ágyon ébredj.


elsosegely9. Érkezéskor mérjétek fel a helyet. Hol van vészkijárat, hol állnak a biztonsági őrök, hol található az elsősegély. Amikor először vagy egy helyen még az is elképzelhető, hogy azt sem tudod hol jöttél be.


10. Ha valaki a társaságból rosszul lesz, vigyétek ki levegőzni, itassatok vele vizet. Ha nem javul az állapota, a biztonsági személyzettől kérhettek segítséget. A nagyobb klubokban, rendezvényeken orvosi ügyelet is van. Eszméletvesztés esetén azonnal hívjatok mentőt! Az azonnal, szakszerű orvosi beavatkozás életet menthet.


 


Nem állítjuk, hogy ha nem követed ezeket a tippeket akkor feltétlenül be fognak drogozni. A szórakozó helyek üzemeltetői folyamatosan arra törekednek, hogy Te biztonságosan szórakozhass. Egy baleset az üzletük/rendezvényük hírnevének sem tesz jót. Kamerarendszerekkel és felkészült biztonsági személyzettel igyekeznek kiszűrni az ilyen eseteket és elkövetőiket.


A Te felelősséged, hogy biztonságos szórakozóhelyet és megbízható társaságot válassz a szórakozásodhoz.




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Ne kelljen a kórházban ébredned  - Így kerüld el, hogy bedrogozzanak

dj, drog, elsősegély, kábítószer, tipp

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!