2015. június 27., szombat

Az elektronikus zene egyik dj ikonjával beszélgetett a Bloomberg pénzügyi oldal videójában Olivia Sterns. A videóban Armin elmondta, hogy 2001-ben örültek, ha 800 jegyet el tudtak adni egy műsorára, majd 2015-re 80.000 jegyet tudtak ugyan erre a műsorra értékesíteni a promóterek.


Az interjúban többek között a fizetéséről is szó esett. Megemlítette, hogy a jelenlegi fellépti díja 50.000 és 100.000 dollár között mozog fellépésenként, ami szerinte nem egy őrült összeg. (Gyors fejszámolás 280-al = 14 és 28 millió közötti az összeg). A jövedelmét természetesen az amerikai gazdasági törvényeknek megfelelően leadózza. Ezekhez jönnek hozzá a jogdíjak, és a reklámbevételek.


Szóval, ha meghívjuk, akkor ki kell csengetnünk a fellépti díját, a repülőjegyét, a szállodát (természetesen első osztályon), ugyan így ki kell fizetni a személyzetének (producer, technikus, stb… nem tudom hány fő akit magával hoz) az utazási és szállás költségeit. Egyeztetni kell a technikai igényeit, mert szigorú megkötések vannak, hogy milyen színpadon és milyen technikával hajlandó dolgozni, nem sorolom tovább. A lényeg, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha látni szeretnénk a világsztárt.


Itt nézheted meg a teljes Bloomberg interjút:


armin-van-buuren




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Armin van Buurent meghívnánk egy fellépésre - szeretnéd tudni mennyit kér érte?

armin van buuren, bloomberg, gázsi, interjú

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!