2015. június 3., szerda

Kiakadt az mentőszolgálat vezetője. Pénteken és szombaton sorban álltak a mentők a toxikológiai osztályon, hogy átadják a betegeket. A valódi betegekhez ezért nem jutott autó. Az egészségügyi dolgozók őrjöngenek, hol egymást, hol a rendszert szidják, a drogfüggők száma nő, Mi pedig szívunk.


Éjjel-Nappal Budapest


Az Index cikkére figyeltem fel. Utánanézetem, Varga Vanda, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentésvezetője posztolta ki a képet május 29-én az alábbi szöveggel:


Èjjel-Nappal Budapest…..


Kedves újságírók talán ezzel kéne foglalkozni,hogy pénteken és szombaton este miért nem jut mentő az igazi betegekhez????
Mert sorban állnak “beteget”adnak át min. 40-50 percig pl.a toxikológián részeg 14-20 éves fiatalokat töménytelen mennyiségben és még sorolhatnánk SBO-n. Nincs elég személyzet sem ápolói sem orvosi szinten.



Ja és valaki megnézte a “beteg anyagot”miből áll a budapesti éjszakákban???


Talán ha ezt mind tanulmányozzák na akkor lehet bántani a Mentőket.
Ja,hogy ennek nincs hír értéke csak annak, hogy 40 perc múlva ért ki a mentő??”


Két hozzászólás:


“Osztani és osztani,hogy minden civil értse meg végre,hogy ő is felelős!!!!”


“már egy átlagos hétvége is úgy néz ki a toxin, mint régen szilveszterkor. Csodás a jelenlegi felnövő fiatalság…..a rendszer ugyanolyan sz.r, mint régen, a drogozó fiatalok lettek többen. Szép jövő.”


Négyszeresére nőtt egy év alatt a drogosok száma


Nem is igazán az egészségügyi ellátó rendszerünkkel szeretnék foglalkozni, mert ez nem az a fórum. Az én kérdésem az, hogy miért négyszereződött meg az elmúlt egy évben a dizájnerdrogok használóinak a száma? Miért most? Miért ilyen ugrásszerűen? Várom a véleményed.


Két gyermekes apaként merül fel bennem a kérdés, hogy hol a szülői felelősség és meddig róható fel ugyanez a társadalom számlájára. Az én időmben a cigizésért is nagy botrány volt a suliban, ma meg azt a gyereket sem éri különösebb szankció aki füvezik a suliban.


A családban kicsi a jövedelem, anya és apa rendszeresen veszekszik, a fiatal az iskola után utál hazamenni.


Rémisztően megugrott a droghasználók száma.” Írta a NLCafe 2014 októberben.


Huszonévesen nincs munkája, nincs bevétele, nincs jövőképe. Szabadulni szeretne a nyomasztó hétköznapoktól, de még rendesen berúgni sincs pénze a haverokkal. A dizájnerdrog olcsó, ütős, gyorsan hat.


Megdöbbentő mértékű a vidéki droghasználat, a pálinka is csak arra kell már, hogy eladják, és kábítószert vegyenek az árán.” Írta az Index néhány hete.


Olyan szintetikus vegyületek kerülnek tömegével az utcára amik után csak kullogni tud a tiltólista. Egy gramm fű ára kb 2500Ft.-, de a dizájnerdrogok hatása ennek a százszorosa is lehet. Így elég egy pici tabletta, vagy egy kis slukk a szintetikus anyagból és jó esetben elbódul a használója, rosszabb esetben azonnal lehet hívni hozzá a mentőt.


A dizájnerdrogok, annak ellenére, hogy mindössze egy évtizede kerültek be a köztudatba, rohamosan terjednek, leginkább a fiatal, 18–30 éves korosztály tagjai között.” Írta a Hadú Online 2015 januárban.


A fiam középiskolájában drogprevenciót tartottak a múlt héten. Tanár nem volt bent a zártkörű programon, hogy mindenki nyíltan tudjon beszélni. Így az előadók őszintén elmesélték, hogy Ők bizony jelenleg is aktív élvezői a dizájnerdrogoknak, egy jó buliban nem utasítják vissza. A beszélgetésből azt lehetett leszűrni, hogy cuccozz nyugodtan, nincs ezzel semmi baj. Ők ott vannak a fesztiválokon és ha látják rajtad, hogy rosszul vagy, akkor segítenek, tartják a homlokod a WC-ben és hoznak vizet, esetleg mentőt hívnak. – Kicsit kiakadtam.


Láthatóan változnak a drogfogyasztási szokások, ám a rendszer nem változik.
– Hiába a Nemzeti Drogellenes Stratégia, az elmúlt három évben tovább romlott a helyzet.
– Tetszhalott állapotban van a magyar addiktológia, míg a neten bárki hozzáférhet a bódító szerekhez.” Írta a vasárnapi hírek néhány hete.


Ezeken azért érdemes elgondolkodni és megkérdezni magadtól, hogy a saját eszközeiddel, a saját környezetedben vajon mit tudsz tenni ez ellen.


mento9





Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Cuccozz nyugodtan, valaki más majd meghal miattad!

dizájnerdrog, drog, mentő, omsz
Categories: , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!