2015. június 6., szombat

Mulatási láz van. Kis Grófo, Pixa és az internetes oldalak éppen a napokban radírozzák üresre az agyunk. A hírportálok úgy tolják a klipet, mint kamionos a parkolóban a kurvát.


Össze akarják zavarni a kognitív jelfeldolgozó rendszerünk hogy teljesen komolyan gondolva elhiggyük nekik, hogy ezt kell hallgatnunk, mert ez jó! Vajon tényleg jó?


Megnézetem a klipet egyszer. Megnéztem kétszer, megnéztem háromszor. Nem azért mert annyira oda lennék érte, hanem kíváncsiságból, mert írni akartam róla. Összességében tényleg jó. És most lehet engem kővel megdobálni, de inkább olvasd el a véleményem.


Pixa nem szarral gurigázik. Hazajött Amerikából, ahol olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Snoop Dog. Megnézte itthon, hogy ki a legnépszerűbb a Youtube-on és az a Kis Grófot dobta ki. Az már más kérdés, hogy miért Ő söpri be a több tíz milliós nézettséget, miért van rá ekkora igény.

Mekkora lenne a hírértéke, ha Pixa egy kevésbé ismert előadóval készített volna közös dalt? Semekkora.


Egy pillanatig ne gondoljuk azt, hogy ezek a srácok nem tudják, hogy mit csinálnak. Olyan professzionálisan építik a brendeket, az imázst, a népszerűséget, amiről azoknak akik fikázzák őket halvány fogalmik sincs (tisztelet a kivételnek).


Bulibáró


Maga a zene és a klip, tökéletes paródiája az elektronikus zeneiparnak, Macklemor és Spy keverék. Nem is gondolnád, hogy hány “nyugati” zenét majmolnak a rajongók ami legalább ilyen buta szöveggel és zenei világgal rendelkezik, amit ráadásul komolyan is gondolnak. A zenei alap egyébként úgy szól, hogy azt sok zenegyáros laptophuszár megirigyelheti. Ütős, kétakkordos, trendi.

A videó görbe tükörében neveti ki azt a képi világot amit napjaink klipjei hoznak. A nyóckeres, telegraffitizett irodaház sarkát, a lepukkant éjjel-nappali közértet, a százéves autós mobiltelefont, a gettó lakóháztömbjét a mászókával amit szőnyegporolónak is használnak, szembeállítani a “donperinyonnal” és a “henesszivel” zseniális.

Pixa végigbringázik a parlagfüves Dunaparton, megjelenik Fluor Tomi a szolgennel, ami bevonul a nagy klasszikusok közé, hogy “Mulatási” és a mikor már azt gondoljuk, hogy ezt nem lehet fokozni, akkor jön a legnagyobb jelenet, Pixa megjelenik Dan Bilzerian kecskéjével. Fetrengtem rajta.

Majd elindul a buli, ahol a magyar twerkelésként kapunk az arcunkba egy löttyedt segget és a végére egy romantikus, hajszárítóval meglengetett női hajzuhatagot.


A vicc az, hogy amíg ezt a dalt az ország egyik fele komolyan veszi és felháborodik rajta, amíg a másik fele buliból, poénból tolja, addig Pixa és Kis Grófo szépen megszedi magát a hülyeségen. “Zsamó!”



A kommenteken besírtam


Szemezgettem egy kicsit belőlük, mert nagyon ott vannak:


“Kik ezek az emberformájú teremtmények?”


“a jó qurva anyátokat ez a nyár slágere. elköltözöm a pi__ba az ki__szott országból”


“végre nekünk is van tömegpusztító fegyverünk”


“A feléig bírtam! Ki a F.szom az a Pixa? És minek?”


“Húú vazze azért az kemény, hogy ez a fos, “kultúra” fejléc alatt jelenik meg.”


“a kis kóreai meg csak zokog. :D”


“Minek Magyarországra a bevándorlók, ha van Kis Grófo?!”


“a zene egy rakás fos, de a videó nem rossz. ez a miki gyerek egészen belejött a pasztelszínű nyugati belassítós stílusba”


“Salom-álom, mindjárt lepisálom, hejjj!”


“Donperijon ?!
Aztakurvapicsafasza”


“Feléig bírtam. Hős vagyok!”


“Sunáznám azt a szöszi huszárt!”


“egyértelmű, hogy Uhrin Benedek jelenséggel állunk szemben, azzal a különbséggel, hogy itt is a körberöhögés miatt terjedt el a klip a neten, de aztán valami hülye azt hitte, hogy ez komoly és elkezdte fesztiválokra hívni. nyugalom, max egy év.”


“Mondjuk azt nem értem, hogy bizonyos magyar előadók, akik csak arról tudnak ‘énekelni vagy rappelni, hogy “fasz, gecigecigeci, szétbaszlak, szétbaszom a pinád” stb ilyen alkotásokat készítenek ami másból sem áll , oda miért nem megy ennyi megmondóember? Az miben igényesebb?”


“Az East Fest-re azért hozzátok vissza a kecskét.”


“Mixeld össze a Kolbászoskenyérrel :D”


“Fasza. Most ezt a szart kell hallgatom hónapokig a haverjaim által “deezvicces!” címszóval, a többi ocsmány undorító fos mellett, ami Kis Grofoék segglyukán keresztül jut a hangfalakba. Bírom, mikor sokan azt hiszik, hogy “vicces” az ilyen zenét hallgatni, majd totál rákattanni, de a nagy büdös lófaszt. Inkább csak idegesítő és ízléstelen. De hát ti tudjátok, ha ez kell nektek, akkor jó’van…”


“de most miért kell szidni a gyereket?”


“keseredjen meg a cukor a szájukba :)”


“erre fogom baszatni a rioban”


“Buzibáró”


“Bárcsak mindent ilyen komolyan vennétek mint ezt a számot…”


“Szerencsétlen kecske…. ekkora idiótákkal”


“Az a fonnyadt p*csa te.. pfejjj o.O”


“Az a segg… megmentette a nótát xD”


“aki ezt komolyan veszi az egy gyöpös fasz”


bulibáró


 


 




Az eredeti cikket képekkel, videókkal itt találod: Mulatási! - A Bulibárót bírod? - Besírtam a kommenteken

bulibáró, free, kecske, kis grofo, mulatási, pixa, video, zene

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Iratkozz fel az RSS csatornánkra! Kövess a Twitteren!